Glutenfria Kladdkakemuffins med Grädde
Jag har alltid gillat kladdkaka och dessa muffinsen har blivit en ny favorit och grädden är bara som pricken över i:et.
INGREDIENSER
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl glutenfritt mjöl (finax)
4 msk kakao
1 krm salt
175 g smält smör
GARNERA MED
vispad grädde
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och sikta sedan i dem i äggblandningen. Rör i det smälta smöret och blanda till en fin smet.
4. I ett muffinsbleck lägg i muffins formar och klicka sedan i muffins smeten i formarna.
5. Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter.
6. Innan du garnerar låt muffinsen svalna helt annars smälter grädden. Om du vill så kan du också garnera med lite strössel eller bär.


KRAM