Glutenfria Kladdkakemuffins med Grädde

   Jag har alltid gillat kladdkaka och dessa muffinsen har blivit en ny favorit och grädden är bara som pricken över i:et.
 
INGREDIENSER
   2 ägg
   3 dl strösocker
   2 tsk vaniljsocker 
   1 1/2 dl glutenfritt mjöl (finax)
   4 msk kakao
   1 krm salt
   175 g smält smör
   
GARNERA MED
   vispad grädde 
 
GÖR SÅ HÄR  
   1. Sätt ugnen på 225 grader. 
   2. Vispa ägg och socker pösigt.
   3. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och sikta sedan i dem i äggblandningen. Rör i det smälta smöret och blanda till en fin smet.
   4. I ett muffinsbleck lägg i muffins formar och klicka sedan i muffins smeten i formarna. 
   5. Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter.
   6. Innan du garnerar låt muffinsen svalna helt annars smälter grädden. Om du vill så kan du också garnera med lite strössel eller bär.
 
 
 
KRAM
0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: blogg, choklad, enkel, glutenfri, glutenfria, glutenfritt, god, grädde, kladdkakemuffins, muffins, recept