Glutenfri Morotskaka med Glasyr

   Detta är ett av dessa recept som du omöjligt kan misslyckas med. Denna kakan är inte en sådan som total misslyckas och blir super torr om du råkar ha inne den i ugnen någon minut för länge. Det bästa med detta receptet är ju dock att det är morötter i den för det gör den ju nästan nyttig, eller?
 
INGREDIENSER 
 
   2 1/2 dl rapsolja 
   2 dl strösocker
   3 ägg
   1 1/2 dl farinsocker
   3 dl glutenfri mjölmix
   1 dl potatismjöl
   1 tsk bakpulver
   1 tsk bikarbonat
   1 nypa salt
   2 tsk mald kanel
   150 g finrivna morötter
 
 
GLASYR
 
   1 1/2 msk vaniljsocker
   4 dl florsocker
   50 g smält smör
   3-4 tsk vatten 
 
GÖR SÅ HÄR
   
   1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader och flytta gallret till längst ned.   
   2. Vispa ihop oljan och strösockret vitt med en elvisp. Tillsätt sedan ägg och farinsocker och vispa tills allt blir fluffigt.
   3. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och rör sedan ned dem i äggsmeten. Blanda sist ned morötterna och rör till en slät smet.
   4. Häll smeten i en form med bakpapper i och grädda kakan längst ner i ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna i formen. 
   5. Glasyr: Blanda vaniljsocker, florsocker och det smälta smöret i en skål. Tillsätt sedan lite vatten i taget tills du får en lagom tjock och bredbar glasyr. När kakan är helt sval kan du bre ut glasyren över kakan och skära den i bitar. 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Recept
Taggar: glutenfri, glutenfria, glutenfritt, god, morotskaka, morötter, recept
Visa fler inlägg