Tv-serier

   Jag älskar tv-serier som är satta i andra eror, speciellt allt mellan 1920- till 1950-talet. Jag vet att detta kanske inte är för alla men jag älskar att se hur modet såg ut under dessa tidsperiod och att få en inblick i hur samhället fungerade. Jag har skapat en liten lista på mina favorit tv-serier inom denna ramen med korta sammanfattningar om vad dom handlar om. 
 
   Miss Fisher's Murder Mysteries: Detta är definitivt en av mina favorit serier. Den utspelar sig under 1920-talet i Melbourne Australien. Och som titeln kan avslöja så handlar serien om Miss Fisher den fashionabla mordlösande societetsfröken som inte har några problem med att smyga genom smutsiga gränder eller skumma jazzklubbar för att lösa en mordgåta. Hela serien som dom tyvärr inte längre spelar in finns att se på Netflix för den som är nyfiken. 
 
   Murdoch Mysteries: Utspelar sig i 1890-talets Kanada och handlar om den excentriska kommissarien William Murdoch som med ett tankesätt, som är långt före sin tid, löser den ena märkliga mordgåtan efter den andra. Denna serien har jag tyvärr bara sätt några avsnitt av men trotts det älskar jag den innerligt och vill verkligen skaffa alla säsonger som finns tillgängliga på dvd. 
   
   Father Brown: Handlar om en präst i en pittoresk by i England som har en unik fallenhet för att lösa kluriga brott. Denna unika fallenheten kanske inte alltid uppskattas av den lokala polisen dock. Serien utspelar sig under 1950-talet och har i min mening en hel del bra mode inspiration. Denna serien sänds för tillfället på 8an varje Söndag vid 18.55. 
 
   Foyles War: Denna brittiska serie utspelar sig i Hastings under andra världskriget. Huvudkaraktären är poliskommissarien Christopher Foyle som med sin metodiska och observanta personlighet jagar ned brottslingar som drar nytta av krigets verkningar. Den här serien slutade tyvärr spelas in 2015 du kan dock se många av säsongerna på Netflix.
 
KRAM
0 kommentarer
publicerat i Livsstil
Taggar: 1940, 1940s, 1950, 1950s, 40-tal, 40s, 50-tal, 50s, crime, deckare, father brown, foyles war, miss fisher's murder mysteries, mord, murdoch mysteries, serier, tv
Visa fler inlägg