HAVRERUTOR MED NOUGAT (GLUTENFRIA)

INGREDIENSER 
100 g Smör 
4 ½ dl Havregryn (Glutenfri) 
1 msk Vetemjöl (Glutenfri) 
1 ½ tsk Bakpulver 
1 dl Socker 
2 tsk Vaniljsocker 
2 msk Ljus sirap 
 
GARNERING 
100 g Mjuk nougat 
 
GÖR SÅ HÄR 
   1. Smält matfettet i en kastrull ovanpå spisen 
   2. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt matfettet. Rör om. 
   3. Bred ut smeten i en smord långpanna, 20x30 cm.
   4. Grädda kakan på galler, nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 10 min. I varmluftsugn 175 grader, ca 15 min. 
   5. Skiva nougaten tunt med en osthyvel (förvara nougaten kallt för att göra det enklare). Den varma kakan smälter automatiskt nougaten. Du kan också smälta nougaten i mikron om du hellre vill de, låt då dock kakan svalna lite innan du sprider ut nougaten på kakan. 
   6. Ställ kakan svalt så nougaten hinner stelna lite innan du skär den i bitar. Förvara sedan allt gärna i ett kallt skafferi men frysen funkar perfekt den med. 
    7. KLART, NJUT!
 
 
KRAM
0 kommentarer
publicerat i Recept
Taggar: blogg, bloggmas, glutenfri, glutenfria, glutenfritt, havrerutor, jul, nougat, recept
Visa fler inlägg