Havrerutor med Nougat

   Detta receptet är ett som min mamma alltid brukade göra runt jul och jag följer gladeligen i hennes fotspår. Dom är så enkla att göra och är perfekta till att frysas in så det blir ofta mer än en gång detta recept används under December månad.
 
INGREDIENSER
   100 g smör 
   4 1/2 dl havregryn (glutenfria)
   1 msk glutenfri mjölmix
   1 1/2 tsk bakpulver
   1 dl socker
   2 tsk vaniljsocker
   2 msk ljus sirap 
 
GARNERING
   100 g mjuk nougat
 
GÖR SÅ HÄR
   1. I en kastrull på spisen smällt smöret.
   2. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt smöret och rör om.
   3. I en smord form bred ut smeten och grädda sedan i ugnen på nedre  falsen på 200 grader i cirka 10 minuter.
   4. Dela nougaten i bitar och lägg de i en bunke gärna en i metall. I en gryta koka upp vatten och låt sedan bunken med nougaten villa ovanför de varma vattnet till nougaten smällt. Häll sedan nougaten över kakan och fördela så det blir ett jämt lager.
   5. Ställ kakan svalt till nougaten stelnat. Skär sedan kakan i rutor och njut!
 
KRAM
0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: baka, bake, blogg, glutenfri, glutenfria, glutenfritt, havrerutor, instagram, jul, nougat, recept, svensk, vinter