Glutenfria Äppelmuffins med brun farin och kanel smörkräm
INGREDIENSER
1 1/2 vispgrädde
1 tsk fiberhusk
3 ägg
2 dl strösocker
100 g mjukt smör
3 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1-2 äpplen (beroende på storlek)
Brun farin
SMÖRKRÄM
150 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
2 tsk mjölk
2 tsk brun farin
1 krm kanel
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Rör ut fiberhusk i grädden, låt stå i 5 minuter.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och blanda i grädde.
4. Blanda mjölmix, bakpulver och kanel i en separat bunke och vänd sedan i försiktigt i äggsmeten.
5. Skär äpplet i väldigt små bitar och med en klick smör, lite socker och kanel värm upp äpple bitarna i en kastrull tills dom är mjuka.
6. Fyll muffins formarna 1/3 med smet och lägg sedan i en klick äpple bitar. Fyll sedan upp muffins formarna med mer smet tills dom är ungefär 2/3 fulla. Slutligen strö över lite brun farin och ställ in dem i ugnen i cirka 15 minuter.
SMÖRKRÄMEN
1. Vispa smöret tills det blir ljusare i färgen och fluffigt (detta kan ta ett tag men ha tålamod, blir mycket godare då)
2. Tillsätt florsockret lite i taget och blanda samman. Häll i mjölken (ju mer mjölk desto lösare konsistens, jag tycker 2 tsk blev perfekt till denna blandning)
3. Tillsätt brun farin och kanel och blanda allt samman
4. När muffinsen är klara och har svalnat helt så kan du spritsa på smörkrämen. (Låter du inte muffinsen svalna så kommer smörkrämen smälta när du spritsar på den)

