Comfort Food

   Föra veckan mådde jag inte på topp och bestämde mig för att göra något mumsigt och comforting. För mig innebär detta oftast något gryt liknande och med en hit av spice. Så det fick bli en liten red curry gryta med nudlar och kyckling.  Jag halv följde ett engelskt recept jag hittade och detta blev resultatet, fick tummen upp både från mig och min pappa.
 
RECEPT 
4 st Kycklingfiléer
Vitpeppar  
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Ingefära
3 st Kycklingbuljong 
4 dl Vatten
1 burk Kokosmjölk
2 tsk Red curry paste
1 tsk Lime juice
180 g Ris nudlar
1 dl Vatten  
 
GÖR SÅ HÄR:
   1. Skär kycklingen i lagom stora bitar. Lägg sedan kycklingen i  en stekpanna med en klick smör. Krydda med lite vitpeppar och se till att kycklingen blir genom stekt. 
   2. I en liten gryta häll i 4 dl vatten och låt koka upp. Lägg i buljong tärningarna och rör runt tills dom har löst upp sig.
   3. Fin hacka vitlöken och fin riv ingefäran. I en stor gryta värm upp lite olja och lägg i vitlöken, ingefäran och red curry paste. Låt detta sauté i 2 minuter.  
   4. I den stora grytan häll i buljongen, kokosmjölken och 1 dl vatten. Låt koka upp.
   5. Blanda i lime juicen, ris nudlarna och kyckling. Låt allting vara tills nudlarna är mjuka. Sedan är det bara att äta och njuta. 
 
PS. Ju mer nudlar du lägger i desto mer av en gryta får du. Vill du har något som är mer som en soppa lägg då i mindre nudlar.
  
0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: asiatisk, blogg, comfort, food, glutenfri, glutenfria, glutenfritt, god, ingefära, kokosmjölk, kyckling, lunch, mat, middag, nudlar, recept, svensk, vitlök