Glutenfri Banankaka
Detta receptet har jag aldrig misslyckats med. Det blir alltid lika gott och saftigt. Detta är också en kaka du enkelt kan frysa in och ta fram när du får gäster.
INGREDIENSER
125 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 bruna bananer
1 tsk kanel
Brun farin strö
Kokos
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Mossa bananerna och blanda ner dem i ägg blandningen.
4. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver,vaniljsocker,kanel) i en separat bunke. Sikta i mjölblandningen i äggsmeten. Blanda.
5. Smällt smöret och hälls i smeten och blanda tills smeten är jämn och fin.
6. Bröda formen med kokos och i häll i smeten. Strö lite brun farin över toppen.
7. Grädda sedan i ugnen på nedre falsen i cirka 45 minuter.
