Tom Kha Gai
Detta recept skriker mer asiatiskt än jul. Men hösten och vintern är till för att äta soppor och detta är definitivt min favorit soppa. Du kan enkelt dubbla receptet nedan. Det går alltid åt en del och den funkar toppen att värma på dagen efter. Jag gillar att värma på den en liten extra stund så att en del vätska kan avdunsta och soppan får en mer grytkänsla. Till det äter jag ris, super gott!

INGREDIENSER (4 port)
4 st Kycklingfiléer
2 st Morötter
1 st Purjolök
1 msk Vetemjöl (Glutenfri)
6 dl Vatten
2 st Hönsbuljongtärningar
1 burk (400g) Kokosmjölk
1-2 tsk Ingefära (riven)
1 tsk Sambal oelek
1/2 st Lime (saft)
GÖR SÅ HÄR
- Skär kycklingfiléerna i bitar. Stek dom i en panna med en klick smör och krydda efter smak.
- Skala och skiva morötter tunt. Skiva purjolöken tunt.
- Häll upp vattnet i en kastrull och vispa ut mjölet i det. Låt koka upp.
- Tillsätt buljongtärningar, kokosmjölk och ingefära. Lägg i kycklingen och morötterna.
- Låt soppan koka ca 3 min, Lägg i purjolöken.
- Smaksätt med sambal oelek och lime saft. Koka inte soppan efter att limen är tillsatt.
- KLART, SERVERA!