Krämig Kycklingpaj

   Detta är ett av min pappas absolut favorit recept och han blir alltid lika lycklig varje gång jag gör det till honom. Denna kyckling pajen är otroligt krämig, den har en härlig hit av spice och är faktiskt inte svår att göra. På grund av sin krämighet var det inte precis enkelt att få en aptitretande och elegant bild på den men när något är såhär gott måste det väl inte vara just elegant. 
 
PAJDEG
   4,5 dl glutenfri mjölmix (finax)
   150 g smör
   4 msk vatten
   1/2 tsk salt
 
FYLLNING
   3 st kycklingfiléer 
   1 st rödlök
   5 dl créme fraiche
   1-2 tsk sambal oelek
   1 dl sweet chilisås
   2 dl ost  
   svartpeppar 
   vitlökspulver
   chilikrydda
   grillkrydda
 
GÖR SÅ HÄR:  
   1. Hacka samman smöret, mjölet och saltet till en gryning massa.
   2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Täck degen och låt villa i kylskåpet i ca 30 minuter.
   3. Smörj pajformen med smör och tryck ut degen så jämt du kan. 
   4. Sätt på ugnen på 225 grader. När ugnen är varm nagga degen med en gaffel och förgrädda den i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
   5. Skär kycklingfiléerna i små bitar och fin hacka rödlöken.
   6. Med en klick smör stek upp kycklingbitarna i stekpannan och krydda efter smak.
   7. När kycklingen är nästan helt genomstekt lägg i rödlöken.
   8. När rödlöken blivit mjuk blanda i créme fraichen sedan sweet chilisåsen och sambal oeleken.
   9. Häll kyckling blandingen i pajskalet och täck med ost.
   10. Slutligen ställ in pajen i ugnen och ta ut den när osten har smällt.
 
Nu är det bara att njuta av pajen som blir extra god tillsammans med en enkel sallad. 
 
 
 
KRAM
0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: blogg, enkel, glutenfri, glutenfria, glutenfritt, god, krämig, kyckling, paj, recept, rödlök