Glutenfria Hallongrottor
Ibland behöver man en dag med degiga fingrar och mjöl över allt, det är endast bra för själen. Denna gången blev det hallongrottor och kladdkakemuffins. Receptet på muffinsen kommer upp på bloggen den 4 September så håll utkik efter det. Under tiden får ni nöja er med hallongrottorna.
INGREDIENSER
125 g smör (rumsvarmt)
1 dl strösocker
1/2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl potatismjöl
FYLLNING
1/2 dl hallonsylt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda smör, strösocker och ägg tillsammans ordentligt. Tillsätt sedan vaniljsocker och potatismjöl och blanda samman till en deg.
3. Rulla små bollar av degen och lägg ut med jämna mellanrum på en plåt klädd med bakplåtspapper. Cirka 28 kakor kan degen skapa.
4. Använd sedan ditt finger eller något lagom stort runt redskap för att skapa gropar i kakorna. Fyll groparna med sylten.
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 18-20 minuter och låt dem sedan svalna på plåten.



KRAM