Glutenfri Äppelpaj

   Jag har turen att bo i ett hus som har två härliga äppelträd i sin trädgård och nu är äntligen ett av trädens äpplen mogna nog att plockas. Så jag tog min lilla rosa hink och med hjälp av min far och hans snilleblixtar skakade jag ned äpplen från trädet. Jag är inte lång nog att plocka ned dem tyvärr så skaka ned dem var lösningen. Ena hälften av äpplena hamnade i denna pajen och andra hälften åkte in i frysen. 
   Att plocka massa äpplen, skala dem, skära dem i bitar och frysa in dem är inte det roligaste jobbet men jag kommer verkligen tacka mig själv till vintern när jag har massa äpplen i frysen att baka med.  
   Detta är ett av mina favorit recept då det är så enkelt och alltid blir väldigt gott. 
 
 
GLUTENFRI ÄPPELPAJ
 
INGREDIENSER:
  • 150 g smör
  • 4 dl Glutenfri Mjölmix
  • 6-8 msk socker
  • 4-5 äpplen
  • kanel
  • smör till pajform
 
GÖR SÅ HÄR:
  1. Blanda samman smör, mjölmixen och socker till en jämn deg.
  2. Smörj en pajform med smör.
  3. Skala äpplena och dela i små bitar. Lägg bitarna i en bunke och blanda med socker och kanel. Hur mycket du tar beror helt på vad för äpplen du använder och hur kaneligt du gillar din paj. Ju sötare äpple ju mindre socker. Lägg ned äppelbitarna i pajformen.
  4. Smula sedan degen över äpplena.
  5. Grädda i mitten av ugnen, 225°C i 20-25 minuter. Efter ca 10 minuter lägg över folie så att äpplepajen inte blir bränd.
  6. Servera din äppelpaj gärna med glass eller vaniljsås.
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: enkel, glutenfri, glutenfria, glutenfritt, god, paj, recept, äppel